Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Vrijednosna i višednevna karta

Vrijednosna karta najbolji je izbor za putnike koji povremeno koriste javni prijevoz u Zagrebu.

Vrijedi za sve zone i linije, a prenosiva je i na druge korisnike. Prilikom ulaska u vozilo, vrijednosnu je kartu potrebno prisloniti na uređaj za registraciju.

Plaćanje prijevoza vrijednosnom kartom od 10 kuna korisnicima omogućuje vožnju tramvajem, autobusom i uspinjačom, neovisno o smjeru putovanja, 90 minuta u prvoj te 30 minuta u svakoj sljedećoj zoni.


Za kraća putovanja prvom tarifnom zonom u dnevnom prometu, dostupna je i karta za 4 kune s valjanošću do 30 minuta, a na zaslonu uređaja za registraciju potrebno je unaprijed odabrati kupnju spomenute karte te prisloniti karticu.

Prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira polusatne karte na zaslonu uređaja ili neke druge opcije, umanjuje se novčani iznos za uobičajenu kartu od 10 kuna za putovanje u jednoj zoni.

Može se kupiti na prodajnim mjestima ZET-a i kioscima ugovornih partnera.

Cijena kartice je 10 kuna, a kupnjom vrijednosne karte na prodajnim mjestima ZET-a ili kod ugovornih partnera, kupac određuje novčani iznos nadoplate, do najviše 1000 kuna, raspoloživ za plaćanje usluge prijevoza.

Vrijednosnom kartom može se platiti prijevoz za više osoba ili platiti cjelodnevni prijevoz.
 
Kupnjom višednevnih karata, korisnici prijevoznu uslugu plaćaju za unaprijed odabrano razdoblje na bazi 3, 7, 15 ili 30 dana, uz neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom, unutar prve tarifne zone ZET-a, u dnevnom i noćnom prometu.

Višednevna karta može se kupiti na prodajnim mjestima ZET-a.

Korisnici vrijednosnih karata obavezni su prijaviti se prilikom svakog ulaska u svako vozilo prislanjanjem kartice uz uređaj za registraciju. Nakon prijave na zaslonu uređaja bit će prikazane informacije o valjanosti karte. S vrijednosne karte sredstva će biti umanjena samo ako je od prethodne registracije isteklo vrijeme predviđeno za putovanje.