06. rujna 2024.

U primjeni jesenski vozni red

U primjeni jesenski vozni red

Sukladno početku školske godine te povećanjem potreba građana za korištenjem javnog prijevoza, od ponedjeljka, 9. rujna, tramvajske i autobusne linije ponovno prometuju pojačanim intenzitetom, prema jesenskom voznom redu.

To znači  i ponovnu uspostavu tramvajske linije 1 (Zapadni kolodvor - Borongaj), kao i autobusnih linija 114 (Ljubljanica - Prečko), 145 (Vrapčanska Aleja - Oranice) i 275 (Sesvete - Sesvetska Sopnica). 

Podsjećamo kako su, zbog radova na Jadranskom mostu, terminalu Mihaljevac i nadvožnjaku Ulice grada Gospića, linije 2, 3, 7, 8 i 14 izmijenjene ili skraćene, a linija 15 je ukinuta.
Linija 2: Črnomerec - Žitnjak
Linija 3: Ljubljanica - Heinzelova
Linija 7: Dubrava - Arena Zagreb
Linija 8: Kvaternikov trg - Zapruđe
Linija 14: Trg žrtava fašizma - Savski most

Istog dana počinje i nova školska godina, što podrazumijeva i povećan broj djece na zagrebačkim cestama, posebice u zonama škola i vrtića. Apeliramo na vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa i znakova.

Sve putnike molimo za međusobnu suradnju, uz preporuku da se prtljaga unutar vozila, poput školskih torbi, odnosno ruksaka, ne nosi na leđima, nego drži u ruci.

Novi vozni red za svaku pojedinu liniju pročitajte ovdje.

Želimo vam ugodno i sretno putovanje!

 

Top