Velika posjećenost Dana otvorenih vrata ZET-a

23. rujna 2024.

Velika posjećenost Dana otvorenih vrata ZET-a

Velika posjećenost Dana otvorenih vrata ZET-a

Drugu godinu zaredom, ZET je proteklog vikenda na trešnjevačkoj remizi organizirao Dane otvorenih vrata, koji su i ovaj puta protekli u odličnoj atmosferi, uz ogroman interes javnosti. Našu jedinstvenu manifestaciju posjetilo je nekoliko tisuća sugrađana, mahom obitelji s djecom i zaprimili smo brojne pozitivne reakcije koje su nam poticaj da se ovakva manifestacija nastavi i ubuduće
 
Obilazak remize posjetiteljima bi započeo edukativnom, no i zabavnom vožnjom tramvajem kroz tramvajsko spremište iz 1936. godine,  gdje im je predstavljena povijest ZET-a i trešnjevačke remize, organizacija javnog gradskog prijevoza i modernizacija voznog parka.


Uz vozila koja su bila izložena na otvorenome, poput autobusa, kombi vozila za osobe s invaliditetom, čistaća tračnica i svih tipova tramvaja, središnji dio manifestacije bila je tramvajska radionica. Njen interijer je interesantan sam po sebi zbog tramvaja koji se u njoj nalaze na servisu na povišenim platformama, no najviše pažnje privukle su jedinstvene makete tramvaja, posebice one veće makete poput modela NT 2200, prvog električnog tramvaja u Zagrebu, Ganzovog T50, ali i neizostavnog ZET-ovog M24, što su bili nezaobilazni punktovi za fotografiranje.  .  

Dane otvorenih vrata ZET-a posjetio je i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je, u društvu predsjednika Uprave ZET-a Marka Bogdanovića, obišao sve dijelove manifestacije, vozila, tramvajsku tehniku, makete i tramvajsku radionu.

Pohvalili su izložbeni koncept koji objedinjava edukaciju i razonodu, te najavio povećanje voznog parka ZET-a novim tramvajima i autobusima na alternativna goriva. 

Sve što je lijepo kratko traje, pa je tako i naša manifestacija završila u nedjelju u 18 sati.

Iz grada su se u spremišta povukli i 
muzejski modeli tramvaja, legendarna 101-ica i M24 koji su građane besplatno prevozili od Ljubljanice do gradskog središta, a nešto iza 18 sati, rampu za izlaz na Ozaljsku ulicu prošli su i zadnji posjetitelji uz zahvale i želju da se vidimo i dogodine.


 

Top