Završeno prijelazno razdoblje za sugrađanke i sugrađane starije od 65 godina

01. listopada 2024.

Završeno prijelazno razdoblje za sugrađanke i sugrađane starije od 65 godina

Završeno prijelazno razdoblje za sugrađanke i sugrađane starije od 65 godina

Podsjećamo cijenjene sugrađanke i sugrađane, koji su navršili 65 godina starosti i imaju prebivalište u Gradu Zagrebu te koji temeljem izmjene Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba ostvaruju pravo na besplatan prijevoz ZET-om, kako je završilo prijelazno razdoblje u kojem je za putovanje u vozilima ZET-a bilo dovoljno predočiti osobnu iskaznicu.

Kako bi se izbjegle gužve na prodajnim mjestima zbog velikog broja korisnika koji za ostvarivanje prava na besplatan prijevoz trebaju izraditi pretplatnu kartu ZET-a ili preuzeti kupon na postojeću pretplatnu kartu, od 1. lipnja do 30. rujna bilo je na snazi prijelazno razdoblje tijekom kojeg je za putovanje vozilima ZET-a bilo dovoljno prometnom ili kontrolorskom osoblju predočiti osobne iskaznice.

S obzirom da je ono završilo, podsjećamo cijenjene korisnike kako su za putovanje, odnosno dok ne izrade pretplatnu kartu ili ne preuzmu kupon za besplatan prijevoz na postojeće pretplatne karte, dužni imati valjanu voznu kartu.

Podsjećamo kako se pretplatna karta može izraditi na prodajnim mjestima ZET-a (Ljubljanica, Črnomerec, Savski most, Dubrava, Dubec, Sesvete, Borongaj te u Pothodniku, Petrićevoj 4 i Zapruđu). Za njenu izradu potrebno je predati Zahtjev za izdavanje Pretplatne karte koji je dostupan na prodajnim mjestima i na internetskoj stranici www.zet.hr. Uz popunjen Zahtjev potrebno je priložiti odgovarajuću fotografiju i presliku prednje strane osobne iskaznice te dati na uvid osobnu iskaznicu. Cijena izrade pretplatne karte iznosi 3,98 eura.

Za korištenje pretplatne karte unutar mobilne aplikaciji MojZET, prethodno je potrebno aplikaciju preuzeti na mobitel putem trgovina Google play ili App store i registrirati se unutar aplikacije. Zatim je procedura ista kao i za izradu pretplatne karte, odnosno potrebno je doći na prodajno mjesto ZET-a, priložiti Zahtjev, odgovarajuću fotografiju te dati na uvid osobnu iskaznicu. Izrada virtualne pretplatne karte u aplikaciji MojZET se ne naplaćuje.
 
Korisnici koji već imaju pretplatnu kartu ZET-a ne trebaju izrađivati novu. Kako bi im se na postojeću pretplatnu kartu pridružio kupon za besplatan javni prijevoz, trebaju se javiti na prodajna mjesta ZET-a gdje će priložiti pretplatnu kartu te dati na uvid važeću osobnu iskaznicu.

Top